Rendiz Recept

Rendiz Recept

We zijn gestart met iets lekkers én leuks: Rendiz Recept, een nieuwe rubriek waarin we onze favoriete Rendiz-gerechten met jullie delen. Denk aan herkenbare recepten uit onze horecazaken, maar dan op zo’n manier dat je ze makkelijk thuis kunt namaken.


Voor de opnames trokken Emiel en Joël niet de gebruikelijke keuken in, maar zochten ze een sfeervolle plek op in de tuin van De Refter. Daar hebben ze, met veel plezier, gekookt én gepresenteerd.


In de komende periode verschijnen de video’s één voor één op onze social media-kanalen. 


Blijf ons volgen op social media om niks te missen. En wie weet: misschien sta jij binnenkort ook een beetje Rendiz te koken in je eigen keuken!

Eiersalade met Truffel

In deze editie van de Rendiz Recept-serie maken we een luxe variant op een echte klassieker: Eiersalade met truffel. Romig, zacht en vol smaak. Heerlijk op brood, toast of als onderdeel van een lunchbuffet. Hieronder vind je de ingrediënten en werkwijze zoals deze ook in de video worden getoond.


Ingrediënten

  • 10 gekookte eieren (afgespoeld onder koud water)
  • 150 g mayonaise
  • 100 g crème fraîche
  • 25 g truffeltapenade
  • 5 g mosterd
  • 5 g citroensap
  • 3 g bieslook, in dunne ringen
  • Peper en zout


Bereiding

  1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, mosterd, citroensap en truffeltapenade.
  2. Snijd de gekookte eieren dubbel met een eiersnijder en voeg ze toe aan het mengsel.
  3. Voeg de bieslook toe.
  4. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de structuur luchtig blijft.
  5. Breng op smaak met peper en zout.


Allergenen

  • Mosterd
  • Ei
  • Lactose


Bekijk de video

IJskoffie

Als eerste in de Rendiz Recept-serie presenteren we een frisse klassieker: IJskoffie. Een perfect drankje voor warme dagen, eenvoudig te bereiden en populair bij onze gasten. Hieronder vind je de ingrediënten en werkwijze zoals deze ook in de video worden getoond.


Ingrediënten (voor circa 1 liter koffiemix)

  • 120 ml volle koffiemelk
  • 850 ml koude koffie
  • 10 ml Monin kaneelsiroop
  • 80 gram kristalsuiker

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en zet de mix koud weg. In de koeling is deze ongeveer twee dagen houdbaar.


Bereiding per glas

  1. Gebruik een halfhoog glas (zoals voor muntthee of Latte Macchiato)
  2. Voeg één bolletje roomijs toe
  3. Vul het glas tot ongeveer ¾ met de koude koffiemix
  4. Garneer met een flinke toef slagroom
  5. Werk af met chocostrooisel
  6. Serveer met een lange lepel en een rietje


Bekijk de video


Tomaten soep

In deze editie van de Rendiz Recept-serie delen we een heerlijke klassieker: Tomatensoep. Een vol, hartig en toegankelijk recept dat perfect is voor iedere dag. Deze soep is eenvoudig te bereiden, goed houdbaar en ideaal voor grotere hoeveelheden. Hieronder vind je de ingrediënten en bereidingswijze zoals ook in de video worden getoond.


Ingrediënten (voor ca. 5 liter soep)

  • 2 gesnipperde uien
  • 425 g tomatenpuree
  • 1250 g gepelde tomaten
  • 3,5 liter water
  • 50 g suiker
  • 75 g glutenvrije ketjap
  • 90 g groentebouillonpoeder (of 6 bouillonblokjes)
  • Scheut olijfolie
  • Peper


Bereiding

  1. Zet een grote soepketel op laag vuur en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  2. Fruit de uien zachtjes aan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee om te ontzuren (hierdoor wordt de scherpe, zure smaak van de puree milder).
  4. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en breng de soep aan de kook.
  5. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  7. Breng op smaak met wat peper en serveer.


Bekijk de video

Arretjescake

Als tweede in de Rendiz Recept-serie presenteren we een echte zoete klassieker: Arretjescake. Een rijke, stevige traktatie die niet gebakken hoeft te worden en ideaal is om van tevoren te maken. Hieronder vind je de ingrediënten en werkwijze zoals ook in de video worden getoond.


Ingrediënten

  • 150 gram gepasteuriseerd ei
  • 350 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 400 gram mariekoekjes


Bereiding

  1. Klop de eieren samen met de suiker luchtig.
  2. Smelt de boter in een pan en laat even afkoelen.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie.
  4. Voeg het cacaopoeder toe aan het ei-suikermengsel.
  5. Roer de gesmolten boter er rustig doorheen.
  6. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
  7. Breek de mariekoekjes in stukken en meng ze door het beslag.
  8. Schep alles voorzichtig om.
  9. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  10. Vul het blik met het beslag en druk stevig aan.
  11. Zet het bakblik minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Na het opstijven kun je de Arretjescake in plakken snijden en serveren. Een heerlijke traktatie bij de koffie!


Bekijk de video.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.